Študijska praksa v živo. V Grčiji!

|
Eva Kotnik

Prvi pozdrav

Hej, jaz pa zadnji dan maja odletim v Grčijo! Ne grem na počitnice, ampak na trimesečno prakso v okviru mojega študija. Sprva nisem bila čisto prepričana, da si želim na prakso odpotovati sama, potem pa sem pomislila, da če bom čakala na prijatelje in študijske sopotnike, na koncu ne bom šla nikamor. No, zdaj grem!

Stara sem 20 let in prvič potujem sama. Zdaj bom preverila, kako samostojna sem in kako se znajdem sama v tuji državi. Torej, namenjena sem v Grčijo, na otok Zakintos. 31. maja ob 7:00 odletim z letališča v Benetkah do Aten. Uživam v načrtovanju potovanj in sem hitro ugotovila, da je najbolje, da odletim samo do Aten in potem nadaljujem pot do svojega cilja z avtobusom.

Zelo zgodaj zjutraj me bo fant odpeljal v Ljubljano, od tam pa grem naprej s prevoznikom do letališča. Ko se bom vkrcala na letalo, bom mirna. In navdušena! Na letalu se bom zavedla, da mi je uspelo. Ne glede na leto za nami, jaz zdaj potujem 😀

Kaj me čaka? Kaj bom počela? Pridobivala bom izkušnje s področja turizma in velnesa, hkrati pa … Ali bom spoznala nove prijatelje? Me bodo sprejeli? Kaj bom počela v prostem času? Takšna vprašanja se mi pletejo po glavi, ampak o tem bom razmišljala, ko se nastanim v hotelu, v katerem bom tudi opravljala svojo prakso. No, že zdaj vem, da bom v Grčiji tudi študirala. S seboj nesem polno torbo knjig za zadnji izpit in morda malo tudi že za diplomo, ki me čaka po vrnitvi.

In še: pisala vam bom! Če vas zanima, kako poteka praksa v Grčiji, me boste na tem blogu lahko spremljali v nadaljevanjih 🙂

Lepo se imejte. Jaz grem pakirat!

O avtorici:

Eva Kotnik, rojena leta 2000, je študentka drugega letnika programa Velnes na Abituri. Ta študij je izbrala po končani Srednji zdravstveni šoli Celje. Preden odpre lastni kozmetični salon, kar je njen karierni cilj, si želi še veliko potovati! V Grčiji bo v okviru prakse delala v hotelski restavraciji, baru, recepciji in velnesu. (V času, ko to berete, je že na poti v Grčijo!)