Odgovorno je uskladiti vse, kar te zanima

|
Petra Facheris

Opravljam zanimivo in odgovorno službo, a si ob njej in zaradi nje želim pridobiti nova znanja. O tem, da bi se rada še izobraževala, sem razmišljala dalj časa. Preučila sem različne ponudnike izobraževanj, izobraževalne smeri in možnosti. Zdaj sem »brucka« na Abituri. Ob delu in družini študiram v  višješolskem študijskem programu Poslovni sekretar, ker sem presodila, da mi bo znanje nekaterih predmetov še kako prav prišlo!

Kjerkoli sem, sem lahko tudi na predavanjih

Po končanih prvih sklopih predavanj menim, da je odlično utečeno izobraževanje prednost za vse, ki imamo veliko obveznosti. V predavalnici sem opazila, da smo študentje zelo različnih starosti in mi, ki smo se za študij odločili ob zaposlitvi, opravljamo zelo različne poklice. Ko se srečamo, imamo med odmori priložnost za spoznavanja in za komunikacije med seboj. Ko se ne srečamo v živo, pa je odnos s predavatelji tak, kot da bi bili v predavalnici. Abitura nam namreč omogoča  spremljanje predavanj po tako imenovanem hibridnem sistemu. Če ne moreš na predavanje, ga lahko spremljaš na daljavo prek elektronskih kanalov. Zato sem lahko na predavanju povsod, kjerkoli že sem! Moje izkušnje doslej so odlične.

 

 

Izobraževanje na poti

Ko sem morala v času predavanja na pot v Ljubljano, sem dogajanje v predavalnici poslušala na daljavo, v avtomobilu. Občutek je bil tak, kot da sem s sošolci v Celju. Tudi predavateljica je večkrat poskušala pridobiti povratne informacije od nas, ki smo bili na predavanjih virtualno. Zdi se mi, da sem se na poti še bolj poglobila v poslušanje. Moje spoznanje je bilo, da lahko šolo preprosto vzamem s seboj! Še ko sem izstopila iz avtomobila, so bile na ušesih šolske vsebine. Slušalke sem snela tik pred vstopom v koncertno dvorano. En zvok me je pospremil v drugega. To, da sem lahko različne stvari, ki me zanimajo, preprosto uskladila in umestila v življenje, je bila zame lepa izkušnja. Čeprav z veseljem pridem na predavanja v živo, bom možnost spremljanja predavanja na daljavo zagotovo še izkoristila. Omogoča mi prihranek časa in stroškov poti, predvsem pa mi dopušča, da sama razporejam svoj čas in obveznosti.

Vtisi z začetka študija

Po prvih predavanjih, ki so zdaj za mano, so moji vtisi zelo pozitivni – zaradi načina predavanj in načina predajanja znanja, posredovanega na spoštljiv in človeški način. Ker je vse to obogateno z drobnimi zgodbami in življenjskimi izkušnjami se študentje počutimo prijetno in domače. Vsako predavanje mine presenetljivo hitro. Ko je zanimivo, čas pač kar zbeži mimo! Pred začetkom predavanj je bila moja največja skrb, kako bom uskladila vse obveznosti in odgovornosti, povezane s službo, ter še moje na novo zastavljene izobraževalne poti. A zdaj vidim, da bo šlo. Upam, da mi bo uspelo zaključiti šolanje v predvidenem roku. Pričakujem veliko novega znanja s posodobljenimi metodami dela, z novimi veščinami in z razširjenimi poslovnimi obzorji. Verjamem, da drži, da za izobraževanje ni nikoli prepozno! Mislim, da ga dolgujem sebi in svoji karieri.

 

O avtorici:

Petra Facheris je študentka 1. letnika programa Poslovni sekretar na Abituri, višji strokovni šoli.

V želji po novih izzivih, tako v zasebnem kot v poslovnem življenju, išče možnosti za napredek, te pa vsakokrat prinesejo tudi spremembe. Ena izmed teh je izobraževanje, ki je že nekaj časa počivala v njenih mislih. Potem pa se je zavedla, da napredka ni in ga ne bo, dokler ne bo zbrala poguma in se podala v novo raziskovanje izobraževalne poti. To je bil tudi razlog, da se je odločila za nadaljevanju izobraževanja. V službi, ki jo opravlja, se vsakodnevno srečuje z raznimi izzivi, sedaj pa le-to združuje z usvajanjem novih znanj. Začetni strah je minil, ostala pa je čista organizacija in predanost cilju, da zaključi šolanje v najkrajšem možnem roku z novim znanjem, ki ga že s pridom uporablja pri svojem delu.