Mi smo ultra pripravljeni! Pa vi?

|
Božena, Vesna, Slavica, Katja, Tamara, Tatjana, Petra, Mojca, Marko, Andrej

Ko na začetku septembra pošljemo lastne otroke v šole, imamo do začetka »našega« študijskega leta še nekaj tednov. V službi se tempo pospešuje: vpisujemo nove študente, urejamo prehode dosedanjih študentov v višje letnike, živahno je na zadnjih izpitnih rokih. V referatih in v vseh drugih službah Fakultete in Abiture se veliko dogaja, mi v ozadju študijskih uspehov, razvoja in novosti v naših izobraževalnih institucijah, pa v službi vendarle pretežno – sedimo in gledamo v ekrane. A naša prednost je, da se tega zavedamo! Ker smo dobra ekipa, drug drugega spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu. Zato smo ultra pripravljeni na vsak nov začetek!

Študiramo skupaj s študenti

Zdravje na delovnem mestu nam veliko pomeni! Srečo imamo, da so v naših študijskih programih tudi predmeti, kot so Osnove zdravega prehranjevanja, Kulinarika za vitalnost, Čustvena inteligenca in osebnostni razvoj, Menedžment stresa in metode sproščanja, Prosti čas,  Menedžment športnega turizma, Globalno zdravje in turizem in še marsikaj, kar morajo naši študentje obvladati za izpite, mi vsi skupaj pa za življenje.

Korakamo kot ekipa!

V službi uporabljamo um, zato, da smo v dobri kondiciji, pa pri nas radi hodimo po stopnicah 🙂 Ko je priložnost, pa se družno odpravimo tudi na kak pohod! Morda nas te dni ekipno srečate na dogodku in pohodniških dnevih Savinja Ultra Trail v Celju in po razgibani okolici! Skupaj gremo na 14 kilometrsko traso z več kot tisoč metri višinske razlike.

Prvič, a zagotovo ne zadnjič

»Pri nas skrbimo, da smo zaposleni v dobri kondiciji! Zadnjih 5 let se sama redno ukvarjam z rekreacijo in tako preprečujem bolečine v križu, skrbim za dobro počutje in nenazadnje za manj kilogramov! Vesela sem, da je vodstvo šole podprlo moj predlog, da gremo ekipno na Savinja UltraTrail. Upam, da bo to druženje postalo stalnica! Komaj čakam, da zakorakam skupaj s sodelavkami in sodelavci,« pravi Božena Petrušič. Z željo po tradicionalnosti skupinske udeležbe na pohodih se strinja tudi doc. dr. Tatjana Dolinšek in dodaja: »Dobro je združiti prijetno s koristnim in v družbi sodelavcev z združenimi močmi iskati nove poti in osvajati nove vrhove!« Direktor Andrej Geršak podporo pobudam izraža z lastnim sodelovanjem! Tudi on bo član ekipe, ki gre na celjski UltraTrail.

Napolnimo si baterije v naravi

»Mi imamo športno srce. Ko je treba, zmoremo,« je odločna Vesna Domadenik. »Pohoda se veselim, ker imam rada naravo in druženja s sodelavci. Pa še vreme bo pravo! To bo priložnost, ko bomo pokazale, da znamo uživati še kje drugje in ne samo v naših pisarnah!« Da so vikendi že tako namenjeni polnjenju baterij, dodaja Slavica Seme. »Ob koncu delovnega tedna smo utrujeni in vikendi so za polnjenje baterij! Moj način za to so aktivni vikendi – s kolesarjenjem, tekom, pohodništvom. Zdaj, ko gremo skupaj na 14 kilometrsko progo, se veselim dobre družbe, čudovitih razgledov z višinskih ciljev in občutka, da sem zopet naredila nekaj za svoje zdravje in dobro počutje.« Katja Špegelj meni, da je čas, ko se poletje poslavlja in ko jutranje meglice napovedujejo jesen, čas novih začetkov in novih izzivov. »Meni gibanje v naravi v prijetnih, toplih jesenskih dneh umiri dušo, okrepi kondicijo in napolni telo z energijo. Skupaj s sodelavkami smo sprejele izziv, da premagamo okoliške hribe! To bo lep kondicijski trening.«

Imejmo se fajn!

Ali je pomembno na katero progo gremo? Petra Golob pravi: »Včasih pojma nimam, kam grem! Ko mi Božena reče, če greva, jaz kar grem. Pa to vem, da potrebujem sendvič za zraven. Včasih se potem razburjam, kam me je kdo zvlekel, ampak te trenutke potem pozabim. Ko pogledam nazaj, je vedno super in fajn!«

 

Se vidimo na UltraTrailu? Če nas srečate, nam povejte, da ste nas prebrali 🙂 Lahko tudi oktobra, ko se zagotovo vidimo na hodnikih, v predavalnicah in na spletnih povezavah novega študijskega leta!

 

 

 

 

 

O udeležencih:

Božena Petrušič, Slavica Seme in Katja Špegelj so organizatorke izobraževanja in projektov
Vesna Domadenik je pomočnica direktorja in vodja referata
Petra Golob je koordinatorka Erasmus+ in vodja financ
Doc. dr. Tatjana Dolinšek je v. d. dekana Fakultete za komercialne in poslovne vede
Andrej Geršak je direktor Fakultete za komercialne in poslovne vede in direktor Abiture