LEPO JE ŠTUDIRATI. Zaradi znanja in zaradi samozavesti.

|
Avtorica: Monika Potočnik

Stara sem 22 let in vem, da bom v prihodnosti delala v enem od priznanih slovenskih zdravilišč. To si želim! Diplomirala sem iz velnesa, diplomo pa sem zagovarjala v družbi svoje 5-mesečne hčerke.

Vse se da, če je volja!

Šolanje mi je okrepilo samozavest

 Z nazivom medijskega tehnika in zlato maturo za seboj sem hotela študirati to, kar me res veseli, a hkrati živeti in – delati! V času študija Velnesa na Abituri sem lahko zaradi prijaznih terminov predavanj, prilagodljivosti načina šolanja in prijaznosti zaposlenih opravljala dve študentski deli. Kljub zaposlenosti in pred koncem študija tudi nosečnosti sem med študijem dobila tudi super družbo sošolcev, nove prijatelje in veliko življenjskih izkušenj.

Zaradi študija sem postala tudi samostojnejša in samozavestnejša. S pomočjo sošolcev sem ugotovila, da so moje “velike težave” v resnici zelo majhne in da so najpomembnejše dobrine tiste, ki se ne dajo kupiti. Ob druženju s sošolci se mi je spremenil pogled na svet.

Ker smo imeli skoraj pri vsakem predmetu predstavitve seminarskih nalog, sem dobila precej izkušenj z javnim nastopanjem in z vsakim nastopom se je zmanjševala tudi trema! Zaradi študija Velnesa sem se lahko potegovala tudi za študentsko delo z mojega področja, pri katerem sem lahko pokazala svoje znanje, ga še poglobila in pridobila izkušnje za naprej.

Če imate še druge obveznosti, izberite Abituro

Ko zdaj pogledam nazaj, vem, da sem se za svoje znanje in diplomo maksimalno potrudila. Vem pa tudi, da sem se lahko potrudila zato, ker so bila predavanja dvakrat do trikrat tedensko v popoldanskih urah in ker sem lahko vedno računala na pomoč predavateljev tako pri pripravi seminarskih nalog kot pri predstavitvah. Vem tudi, da samo šolanje ni dovolj. Za moje želje je bilo prakse na sami šoli morda še malo premalo, želela sem si tudi še več predmetov, usmerjenih izključno v velneške vsebine. A vem tudi, da smo študentje različni in da bomo v življenju soočeni z različnimi vidiki dela. Vem, da sem pridobila veliko znanja, ki mi je že koristilo v praksi, pri delu na bazenih in v savnah. Še med študijem sem delala npr. v hotelu Sava v Rogaški Slatini, kjer sem opravljala tudi praktični del izobraževanja.

Ko greš z veseljem na predavanja

Ponosna sem na to, da sem vse študijske obveznosti opravila sproti, da so bile moje ocene visoke in da sem tudi po rojstvu hčerke spisala diplomo in jo uspešno zagovarjala. Ko se spomnim na čas za mano, se nasmehnem, ko se spomnim, kolikokrat sem se res z veseljem peljala na predavanja. Med njimi so bila tudi takšna, ki me niso utrudila, ampak so me napolnila z novo energijo! 

Med posebnimi spomini je tudi naš študijski izlet v Avstrijo, kjer smo obiskali terme in čokoladnico in kjer sem izkusila, da je tudi česa tako dobrega, kot je čokolada, lahko kdaj

preveč 😀

Kljub mojemu pretiravanju mi je ta izlet najlepše dokazal, da so obiski in prakse, izleti in ekskurzije vir odličnega znanja. Ni ga treba iskati le v knjigah in zvezkih. Ko imamo podlago, znanje in izkušnje najdemo tam, kjer se zares dogaja to, kar nas zanima.

Študij na Abituri to omogoča. Ker ti ob ustrezni organiziranosti dopušča, da imaš čas za študij in za vse drugo, kar še hočeš v življenju.

Z dobro voljo se da!

 

 

O avtorici

Monika Potočnik je ena od prvih diplomantov študijske smeri velnes. Srednjo šolo, smer medijski tehnik, je končala kot zlata maturantka. Mlada mamica bo naslednje leto iskala službo. Svoj življenjepis je vključila v bazo Kariernega centra Abiture in FKPV.